Tehnologii noi de reparaţii în domeniul autovehiculelor

București 17 Septembrie 2019

Trainer: Alexandru Grigorescu

Detalii

Modul II - Actualizarea noțiunilor tehnice. Noutăți și tendințe

Noile tehnologii de reparații în domeniul auto evoluează permanent și sunt utilizate de majoritatea unităţilor reparatoare în procesul de reparare a unui vehicul. Noile tehnologii sunt descrise în manuale de specialitate ale diferiților producători de vehicule dar și în specificațiile tehnice a unor companii specializate în domeniu. Cunoașterea și aplicabilitatea acestor metode de reparație reprezintă un avantaj tehnic și comercial atât pentru cei care execută aceste lucrări cât și pentru beneficiarii acestora. Beneficiarii acestor noi tehnologii sunt de cele mai multe ori posesorii de autovehicule care trec printr-un astfel de proces aplicabil unor componente sau ansambluri de componente ale vehiculelor. Aceste procese noi de reparație pot fi acoperite, în anumite cazuri, de o poliță de asigurare, în cazul în care vehiculul respectiv este implicat într-un eveniment acoperit.

Participanților la acest curs li se vor aloca 5 puncte credit aferente pregătirii profesionale continue pentru specialiștii constatare daune.

Cursul poate fi parcurs o singură dată în cadrul programului de formare profesională continuă a specialiștilor constatare daune.

Grup țintă

Cursul se adresează persoanelor care fac parte din procesul de instrumentare daune (constatare și lichidare), datorită identificării mai multor nevoi de dezvoltare a cunoștințelor, abilitaților și atitudinilor ale acestora. Este impetuos necesar ca fiecare persoană care face parte ca și reprezentant în procesul de instrumentare daune să aibă cunoștință de noile tehnologii de reparație prezente pe piață. Atât în procesul de constatare daune cât și în procesul de lichidare reprezentanții acestui proces pot aplica soluții tehnologice care conțin tehnologii noi de reparație ale vehiculelor.

Obiectivele cursului

  • Identificarea aplicabilității tehnice a noilor tehnologii de reparații în cadrul procesului de instrumentare daune;
  • Aplicarea noilor tehnologii de reparații în cadrul procesului de instrumentare daune;
  • Susținerea avantajelor tehnice și comerciale ale noilor tehnologii de reparații în cadrul procesului de instrumentare daune;

Tematica

  1. Prezentarea anumitor noi tehnologii de reparație în domeniul vehiculelor: Prezentare și susținere teoretică: – 1 oră

a)      Tehnologie de reparație a avariilor produse în urma fenomenului de grindină sau a avariilor foarte ușoare a vehiculelor; Tehnologia poartă denumirea de PDR -Paintless Dent Repair

b)      Tehnologie de reparație ale jantelor din aliaj și a elementelor din plastic ale autovehiculelor;

c)      Tehnologie de reparație a elementelor vitrate ale autovehiculelor;

d)     Tipuri de avarii care pot fi reparate folosind tehnologiile de la a), b) si c)

e)      Tehnologii și echipamente noi (SDV) folosite în procesul de reparare al autovehiculelor;

1.1.            Exercițiu: 30 de minute – formular cu 10 întrebări grilă

Studii de caz: 10 studii de caz în care sunt prezentate tipuri de avarii ale autovehiculelor.

Scopul exercițiului: Identificarea tipului de soluție tehnologică aplicabilă în fiecare caz în vederea reparării autovehiculului;

Mod de desfășurare: Trainerul va prezenta pe un format electronic 10 studii de caz (tipuri de avarii) iar cursanții vor nota tipul de tehnologie ce se poate aplica în vederea reparării autovehiculului și aducerii acestuia la starea inițială.

Concluzii;

  1. Prezentarea comparativă a avantajelor tehnice și comerciale ale tehnologiilor de la punctul 1 în comparație cu soluțiile clasice; Prezentarea avantajelor tehnice și comerciale ale noilor tehnologii Prezentare și susținere teoretică: – 1 oră

a)      Prezentare comparativă, concluzii;

Trainer

Alexandru Grigorescu este licențiat Universitatea Politehnica, Facultatea de Transporturi și Autovehicule rutiere. Are peste 10 ani de experiență în asigurări – manager daune Uniqa Asigurări, responsabil metodologie daune Generali Asigurari. Este coordonator al secțiunii auto la UNSAR de la mijlocul anului 2017. Este formator autorizat ANC.

Durata/Perioada

Programul are o durată de 4 ore (5 credite) și se va desfășura în intervalul orar 10:00-13:00.

Investiție

Investiția pentru acest program este de:

  • 190,08 lei + TVA/participant

Taxele de mai sus includ: materiale curs, pauze de cafea, certificat de participare, taxa pentru validarea și înregistrarea creditelor.

Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și