București 16 Octombrie 2019 - 17 Octombrie 2019
Trainer: Adrian Codirlașu
Cursul intenționează să ofere o introducere în riscul de piață și în metodologiile de administrare a acestui risc, în reglementările acestui domeniu, precum și în metodele de evaluare și control. Mai mult decât atât, în cadrul cursului se vor identifica, analiza și ilustra, cu exemple practice, aspectele cheie implicate de această problematică.
Grupul țintă al acestui workshop îl reprezintă angajații din departamentul de management al riscului din instituțiile financiare, companii de asigurări şi firme de investiții, precum şi alte persoane interesate.
La finalul workshop-ului, participanții își vor fi însușit cunoștințele referitoare la identificarea, evaluarea și controlul riscului de piață.
1. Riscul de piață
- Origine
- Definire
- Exemple
2. Principalele reglementări prudențiale privind riscul de piață
- Basel II, Basel II.5, Basel III
- CRD IV si CRR
- European Market Infrastructure Regulation (EMIR)
3. Măsurarea și controlul riscului de piață
- Calculul cerinței de capital aferentă riscului de piață
- Modele de risc de piață
- Modele Value at Risk (VaR)
- Managementul riscurilor pentru portofolii complexe (de instrumente financiare derivate)
- Hedging-ul riscului de piață
ADRIAN CODIRLAŞU, CFA, PhD deține certificarea CFA din anul 2006 şi titlul de Doctor în Economie cu specializarea în finanțe internaționale. Adrian are o experiență de 4 ani ca Director al Departamentului Market Risk și Operational Risk în cadrul Unicredit Bank si de cinci ani ca Senior Options Dealer în cadrul ING Bank şi este Profesor asociat al Școlii Doctorale de Finanțe Bănci – DOFIN, al programului de masterat Managementul Sistemelor Bancare în cadrul cărora predă materii precum econometrie, instrumente derivate şi managementul riscului. În ultimii 8 ani Adrian a fost membru al Comitetului Director al CFA România şi în perioada 2009 – 2011 a fost Președintele acestei asociații. Din decembrie 2015 Adrian este președintele CFA România. Între 2011-2013 Adrian a fost președintele Asociației Analiștilor Financiari-Bancari din România. Adrian a ocupat poziția de economist senior în cadrul departamentul de cercetare din cadrul Băncii Naționale a României pentru mai mult de 5 ani.
Programul se va desfășura pe parcursul a două zile în intervalul orar 18:00 – 21:00.
Investiția necesară pentru acest program este de 500 lei + TVA/participant și include: suport de curs, pauze de cafea, certificat de participare.
La tariful de mai sus se acordă următoarele discount-uri: