Managementul durabilității și analiza rapoartelor

Bucureşti 21 Mai 2018 - 22 Mai 2018

Trainer: Kiara Konti şi Raluca Buturcă

Detalii

Programul de formare este destinat să vă familiarizeze atât cu importanța sustenabilității pentru viitorul companiei dvs., cât și cu metodologiile și instrumentele necesare pentru monitorizarea, raportarea și gestionarea impactului economic, social și de mediu al companiei dvs.

Gestionarea și dezvăluirea informațiilor nefinanciare este vitală pentru gestionarea schimbărilor organizaționale către o economie globală durabilă, prin combinarea profitabilității pe termen lung cu performanța de mediu, socială și guvernanța ("ESG"). În acest context, divulgarea informațiilor nefinanciare ajută la măsurarea, monitorizarea și gestionarea performanței durabile, precum și a impactului asupra părților interesate și a societății în ansamblu.

Acest program explică principiile centrale ale legislației nefinanciare, standardelor internaționale și metodologiilor și vă oferă îndrumări privind gestionarea aspectelor de mediu, sociale și economice pentru a raporta corect și complet aceste aspecte.

Grup țintă

Cursul managementul sustenabilității și analiza rapoartelor este conceput astfel încât să fie adaptat atât pentru participarea top managementului cât și middle managementului, inclusiv reprezentanților unor funcții de bază cum ar fi: Financiar, Relația cu investitorii, Relații publice, Afaceri corporative, Resurse umane, Marketing etc., responsabile pentru oricare dintre cele de mai jos:

  • relaționarea direct cu părțile interesate ale organizației;
  • gestionarea strategiei de dezvoltare și a provocărilor;
  • deține puterea de decizie;
  • coordonarea strategiei de sustenabilitate și raportare;
  • procesul de colectare a datelor financiare și nefinanciare.

Vă recomandăm să oferiți acest training tuturor părților care acționează în numele dvs. - cum ar fi agenți, reprezentanți sau intermediari și furnizori. Va trebui să comunicați cerințele dvs. de sustenabilitate, standardele și procedurile care influențează furnizorii și clienții dvs. și să negociați sprijinul acestora.

Obiectivele cursului

Acest curs vă va ajuta să:

  • Înțelegeți de ce este importantă sustenabilitatea pentru compania dvs. și părțile interesate;
  • Apreciați importanța Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabilă
  • Evaluați beneficiile pe care raportarea privind sustenabilitatea le aduce companiei dvs.;
  • Identificați unde și cum sunt tratate problemele de sustenabilitate în compania dvs.;
  • Identificați și definiți părțile interesate, cum să interacționați pentru a le înțelege nevoile și așteptările și pentru a defini problemele materiale de sustenabilitate;
  • Vă implicați compania în dezvoltarea unei abordări strategice pentru a sprijini procesul de raportare;
  • Gestionați procesul de colectare a datelor în cadrul companiei;
  • Înțelegeți cerințele de raportare ale standardelor GRI, CoP UNGC și <IR>;
  • Înțelegeți cerințele legislației europene și naționale privind raportarea sustenabilității

Tematica

Programul de training vă sprijină în proiectarea, implementarea și coordonarea procesului de raportare a durabilității. Acesta vă va familiariza cu elementele centrale ale procesului, discutând:

  1. Introducere:

a. Justificarea strategică/ argumentarea pentru dezvoltare durabilă și SDG-urile ONU

b. Justificarea strategică/ argumentarea pentru raportarea sustenabilității

c. Mediul legislativ - Directiva UE privind NFR și cerințele naționale

  1. Implicarea părților interesate
  2. Analiza importanței activităților și a impactului acestora asupra părților interesate
  3. Cadre și standarde privind raportarea sustenabilității

a. Noile standarde GRI

b. Comunicarea UNGC privind cerințele de progres

c. Cadrul de raportare integrată

5. Legătura cu strategia - măsurarea și evaluarea valorii pe termen lung.

Cursul este un instrument creat pentru a vă oferi clarificările de care aveți nevoie pentru a înțelege modul în care raportarea nefinanciară ajută compania dvs. să devină durabilă.

Trainer

Dna. Kiara Konti este Senior Manager în cadrul Ernst&Young, Departamentul de servicii privind schimbările climatice și sustenabilitate având cunoștințe în domeniu și peste 13 ani de experiență în angajamente privind sustenabilitatea. Are un Master în Afaceri și Comunitate (Universitatea din Bath, Marea Britanie) și o diplomă în administrarea afacerilor (Colegiul Deree, Grecia). Are o vastă experiență în ceea ce privește clienții din Grecia și Europa de Sud-Est în ceea ce privește instruirea, managementul, evaluarea, raportarea și asigurarea sustenabilității. Ea este un trainer nominalizat GRI, care a livrat o serie de cursuri deschise și in-house, un practician în asigurarea sustenabilității, certificat de AccountAbility, membru CSR Hellas în echipa SDG a ONU, un membru al Comitetului pentru CSR la Camera de Comerț Americano-Elenă și membru al Institutului Auditorilor Interni.

Experiența sa profesională globală reflectă o înțelegere aprofundată a managementului și a raportării non-financiare, precum și particularitățile de dezvoltare pentru piețele Europei de Sud-Est. A publicat o serie de articole despre sustenabilitate în reviste și ziare, a contribuit la publicațiile internaționale pe această temă, inclusiv publicația recentă GRI intitulată "Tendințe de sustenabilitate și raportare în 2025; Pregătirea pentru viitor "și este un vorbitor regulat la conferințele și evenimentele legate de sustenabilitate.

Raluca Buturcă este consultant senior la EY România, Departamentul de servicii privind schimbările climatice și dezvoltarea durabilă, cu cunoștințe solide în domeniu și 8,5 ani de experiență în ceea ce privește angajamentele de sustenabilitate și protecția mediului. A lucrat cu clienți în România și la nivel european în diferite domenii, în special în domeniile Raportare nefinanciară, Studii de evaluare comparativă, Diligență ecologică, Scheme de responsabilitate extinsă a producătorilor etc. Având o vastă experiență internațională, Raluca sprijină companiile mari în creșterea transparenței atât a proceselor lor interne, cât și a impactului acestora asupra mediului și a societății prin intermediul afacerilor dezvoltate. În același timp, este implicată în diverse proiecte de dezvoltare și implementare a programelor de finanțare a mediului. Raluca are un doctorat în evaluarea ciclului de viață și a urmat cursuri universitare în România, Italia și Spania. A predat cursuri de protecție a mediului la Universitatea din Galați. Multe dintre cercetările personale sunt publicate la conferințe naționale și internaționale.

Durata/Perioada

Programul se va desfășura în perioada 21 - 22 mai 2018 între orele 09:00 – 17:00.

Investiție

Investiția necesară pentru acest program este de 450 euro (calculat la cursul B.N.R. din data facturării) + TVA/participant și include: materiale de training, pauze de cafea, certificat de participare.

Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.




 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și