București 27 Februarie 2017 - 28 Februarie 2017
Trainer: Petrica Mihail Marcoci
Obiectivul cursului este dobândirea şi utilizarea competenţelor referitoare cauzele şi condiţiile care favorizează comiterea fraudelor pe piaţa asigurărilor, modalităţile de comitere cel mai des întâlnite a acestora şi tehnicile speciale de investigare atât din perspectiva asiguratorilor autorităţilor de control sau a celor judiciare.
Participanților la acest modul li se vor aloca 8 puncte credit aferente pregătirii profesionale continue pentru distribuitori de asigurari conform Normei ASF nr.20/2018.
Cursul poate fi parcurs o singură dată în cadrul programului de formare profesională continuă.
Persoane care au atribuții de autorizare, control, verificare, management, consultanță financiară, juridică sau de specialitate pe piața financiară sau a asigurărilor ori operatori din cadrul piețelor.
- aprofundare noţiunilor şi instrumentelor legale şi procedurale incidente pe piaţa asigurărilor şi a modului de utilizare a acestora în activitatea antifraudă;
- cunoaşterea şi evaluarea cauzelor şi condiţiilor care favorizează comiterea infracţiunilor pe piaţa asigurărilor;
- prezentarea unor tehnici speciale de investigare a ilegalităţilor pe piaţa asigurărilor;
- înţelegerea modului în care autorităţile administrative ale statului care acţionează pe piaţa asigurărilor pot coopera.
- reglementări legale de natură penală pe piaţa asigurărilor;
- mecanisme de control, prevenire şi descoperire a ilegalităţilor pe piaţa asigurărilor;
- proceduri de cooperare interinstituţională antifraudă pe piaţa asigurărilor;
- managementul etic şi procedural al activităţilor de prevenire şi control pe piaţa asigurărilor.
Petrică-Mihail MARCOCI
Lector universitar doctor al Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, preşedintele Comisiei de etică a acestei universităţi, absolvent al studiilor postdoctorale – tema disertaţiei “Optimizarea managementului cooperării interinstituţionale în vederea prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale”, doctor în domeniul “Ordine publică şi siguranţă naţională” – teza de doctorat “Managementul investigării fraudei corporatiste”, Fost ofiţer de informaţii în domeniul macrocriminalităţii economico-financiare şi corupţiei şi funcţionar în cadrul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Direcţia de supraveghere a pieţelor reglementate. A fost expert al Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor, lector asociat al Institului Diplomatic Român şi a Centrului de Instruire a Personalului Consular.
6 ore efective de predare intre 13:00 - 16:00
Investiția pentru acest program include suportul de curs; coffee break; certificat de participare și este de 300 lei + TVA/participant.
La tariful de mai sus se acordă discount de 5% pentru înscriere și plată până la data da 10 februarie 2017.