Instruire în domeniul managementului securității informatice pentru instituțiile financiare

București 13 Februarie 2019

Trainer: Victor Gânsac

Detalii

Cursul oferă cunoștințele critice necesare managerilor de IT/Securitatea informației din companiile financiare, bancare și nebancare.

Scopul cursului este construirea unei baze solide de înțelegere a securității informației, prin prezentarea noțunilor de bază, a conceptului general de securitate în ciclul de dezvoltare a sistemelor informatice (SDLC), precum și o prezentare generală a categoriilor de amenințări și vulnerabilități. În urma participării la acest curs, veți înțelege: cum tehnologia utilizată în instituțiile financiare influențează riscul de securitate cibernetică și care sunt practicile de management asociate acestui tip de riscuri; importanța securități informației pentru operațiunile și managementul unei instituții financiare, importanța planului de continuitate a afacerii și cum să recuperați informația în caz de dezastru.

Grup țintă

 • Manager IT
 • Security Manager

Obiectivele cursului

La sfârșitul cursului, participanții:

 • Vor cunoaște și vor înțelege clasificarea principalelor tipuri de informații și modul lor de clasificare;
 • Vor fi capabili să aducă îmbunătățiri semnificative programului de securitate a informațiilor din cadrul instituției financiare pentru care lucrează, pe baza unei evaluări reale și corecte a amenințărilor cibernetice și a analizei de risc;
 • Vor înțelege importanța vulnerabilităților pe care un soft le poate avea încă din faza de proiectare și care este impactul asupra securității unei instituții financiare pe tot parcursul ciclului său de viață;
 • Vor fi capabili să îmbunătățească programul de management al riscului asociat securității informației;
 • Vor dobandi cunoștințele necesare creării unei politici de răspuns la incidente și a unor proceduri detaliate de recuperare în caz de dezastru, specifice unei instituții financiare.

Tematica

 1. Managementul securității informației. Introducere în securitatea informației
 2. Securitate în SDLC
 3. Managementul riscului (specific instituțiilor financiare) în securitatea informației;
 4. Securitatea sistemelor informatice din cadrul instituțiilor financiare;
 5. Clasificarea informației. Confidențialitate. Integritate. Disponibilitate;
 6. Managementul accesului la informații în cadrul instituțiilor financiare;
 7. Continuitatea afacerii și recuperarea informației în caz de dezastru. Studiu de caz pentru instituțiile financiare.

Trainer

Victor Gânsac oferă o abordare unică și aplicată a cursului, atât prin prisma expertului în securitatea informației dar și prin cea a experienței dobândită în domeniul securității bancare.

Victor este expert în Securitatea Informației și managerul general al companiei de securitate cibernetică Safetech Innovations, companie pe care a fondat-o în 2011, împreună cu alți specialiști în domeniul IT.

Experiența în domeniul securității bancare a dobândit-o ca angajat în cadrul Raiffeisen Bank România, pe pozițiile: Manager Departament (Dep. Managementul Securitătii din cadrul Direcției Securitate Bancară) și Coordonator Strategia și Planificarea Securitătii din cadrul Departamentului Managementul Securitătii.

Anul 2018 i-a adus lui Victor o nouă provocare profesională: poziția de Lector al Universității Naționale de Apărare Carol I, unde predă cursul “Securitatea Informației”.

Ca expert în securitatea informației, Victor deține următoarele certificări:

 • CIPT - Certified Information Privacy Technologist
 • CISSP - Certified Information Systems Security Professional;
 • GICSP - Global Industrial Cyber Security Professional
 • CSSLP - Certified Secure Software LifeCycle Professional;
 • CISM - Certified Information Security Manager;
 • CISA - Certified Information Systems Auditor;
 • Certificat în "Securitatea informațiilor clasificate" de la Oficiul Registrului Național al Informațiilor Clasificate (ORNISS)

Durata/Perioada

Programul are o durată de 6 ore și se va desfășura în data de 13 februarie 2019, în intervalul orar 09:30-18:30.

Investiție

Investiția pentru acest program este de 250 lei + TVA/participant și include: materiale curs, pauze de cafea/gustare prânz, certificat de participare.

Discounturi

La tariful de mai sus se acordă o reducere de 5% pentru înscrierea a mai mult de două persoane din cadrul aceleiași organizații.

Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și