Bucuresti 23 Septembrie 2019 - 24 Septembrie 2019
Trainer: Laura Obreja Brașoveanu
Analiza financiară oferă instrumentele şi tehnicile pentru a analiza situaţiile financiare, în vederea realizării diagnosticului financiar al rentabilităţii şi riscului companiei, în funcţie de care se pot formula punctele forte şi slabe ale managementului. Astfel, se pot fundamenta strategiile de menţinere şi dezvoltare a companiei.
Previziunea financiară oferă instrumentele şi tehnicile specifice pentru a previziona situaţiile financiare ale companiei, în funcţie de planificarea şi strategia financiară (aferentă politicilor de investiţii, finanţare şi capital de lucru) a acesteia.
Obiectivul programului este de a transfera cunoștințele teoretice într-un mod rapid și practic, prin intermediul studiilor de caz, dezvoltând competențele specialiștilor din sectorul financiar nonbancar și cel de afaceri.
Participanților la acest curs li se vor aloca 20 de puncte credit aferente pregătirii profesionale continue pentru distribuitori de asigurari conform Normei ASF nr.20/2018.
Directori, analiști financiari sau auditori din companiile de asigurări, fonduri de pensii private, analiști portofoliu din SSIF-uri, SAI-uri, directori financiari din companii private de orice dimensiune.
La finalul programului, participanţii vor avea competenţele de a:
1.Introducere în analiza şi previziunea financiară
2. Analiza financiară pe baza bilanţului (Balance sheet analysis);
3. Analiza financiară pe baza contului de profit şi pierdere (Income statement analysis);
4. Analiza financiară pe baza situaţiei fluxurilor de trezorerie (Cash flow statement analysis);
LAURA OBREJA BRAŞOVEANU, profesor universitar de Finanţe corporative
Co-Director masterat “Management financiar şi investiţii” şi cu expertiză în analiza şi planificarea financiară, evaluarea şi finanţarea proiectelor de investiţii, pieţe financiare. Recomandă spre consultare lucrările: „Finanţe corporative, vol 1, Analiza și planificarea financiară”, (2015, Stancu, I., Obreja Braşoveanu, L., Stancu, A.); “Evaluarea si finantarea investitiilor directe. Culegere de studii de fezabilitate”, (2009, Dragotă, V (coordonator)).
Afilieri:
ANEVAR – Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România
INFER The International Network for Economic Research, Working groups: Bounded Rationality in Economics and Finance, Growth and Business Cycles, Institutional Economics, Public Economics
ROFIBA – Asociaţia Română de Finanţe – Bănci – membru în Consiliu Director
CEFIMO - Centrul de Cercetari Financiar-Monetare
Cursul se va desfășura pe parcursul a două zile, în intervalul orar 9:00 – 17:00
Investiția pentru acest program este de 800 lei+TVA/participant.
Taxele de mai sus includ: materiale curs, pauze de cafea, certificat de participare, taxa pentru validarea și înregistrarea creditelor inclusă.