17 Noiembrie 2016
Specialiștii din piața financiară s-au reunit marți, 15 noiembrie a.c., la Conferința Internațională Anuală "Tendințe și provocări în educația profesională financiară din România", organizată de ISF - Institutul de Studii Financiare. Principalele subiecte abordate s-au referit la implicațiile legislației europene asupra formării profesionale, dezvoltarea profesională în domeniul serviciilor financiare, educația financiară centrată pe consumator, dar și recunoașterea internațională a competențelor și certificărilor.
"Autoritatea de Supraveghere Financiară a lansat provocarea de a defini un nou cadru privind educaţia financiară şi profesională, adaptat legislaţiei europene", a declarat în deschiderea evenimentului Gabriela BOCA, Membru neexecutiv în Consiliul ASF.
O provocare majoră pentru industria asigurărilor va fi reprezentată de implementarea IDD. Astfel, "se va pune un accent deosebit pe competențele, definite ca abilități și cunoștințe, dar și pe pregătirea profesională a intermediarilor în asigurări și/sau reasigurări", a precizat Călin RANGU, Președinte al Consiliului Director al ISF .
În contextul noilor modificări legislative, "asigurătorii trebuie să mute accentul de la acoperirea riscurilor, la satisfacerea nevoilor clientului", a opinat Adrian MARIN, Președintele UNSAR. De altfel, în opinia Președintelui UNSAR, o mare deficiență pentru România este legată de educația financiară, țara noastră fiind pe poziția 123 din 143 la nivel mondial, în ceea ce privește gradul de cunoștințe financiare.
Domnul Ludwick Soboleski, Director General Bursa Română de Valori Bucureşti, a avut o intervenție în care a prezentat proiectele în domeniul educaţiei financiare dezvoltate de BVB.
În cadrul panelului: “Formare profesională sectorială” discuțiile și dezbaterile au relevat atât importanța calității procesului de formare profesională continuă cât și a necesității de adaptare permanentă a metodelor de învățare la nevoile și cerințele pieței. Domnul David COWAN, Manager de Proiect IDD, Coordonator al echipei de Protecţia Consumatorului şi Inovaţie Financiară, EIOPA, a susținut o intervenție în cadrul videoconferinței cu tema ”Abordarea EIOPA în implementarea IDD”. Aceasta a fost urmărită cu interes de participanții din sală, la final concluzionându-se că expertiza EIOPA poate fi adaptată cerințelor pieței locale.
În paralel s-a desfăşurat panelul: “Etică și integritate în domeniul financiar”, invitat special a fost domnul Kevin Moore, Director Global Business Development la Chartered Institute for Securities & Investment (CISI). Acesta a susţinut o prezentare interactivă pe tema „Integritatea în mediul financiar” în cadrul căreia participanții au putut, pe baza unui sistem special de vot, să-și exprime punctul de vedere pentru fiecare dintre situațiile prezentate unde menținerea integrității s-a dovedit a fi o provocare.
Prezentările vorbitorilor din cadrul conferinţei, cât şi cele din cadrul panelurilor, pot fi accesate aici.
Planificarea examenelor de certificare pentru distribuitori
Noua platformă pentru examinări online
Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu respectarea cerințelor privind pregătirea profesională....Click aici pentru detalii >
ANUNȚ PRIVIND ÎNSCRIEREA LA EXAMENE ORGANIZATE LA SALĂ Vă informăm că, pentru a asigura posibilitat...vezi tot
În vederea simplificării procesului de validare și alocare a creditelor anuale de pregătire profesională conti...vezi tot
ANUNT IMPORTANT Institutul de Studii Financiare va informeaza ca examenele online pentru pregatirea continua a ...vezi tot
Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE (Rețeaua Internațională pentru Educa...vezi tot
Cea de-a doua editie a Conferintei nationale organizate de Biroul Asigura...vezi tot