Conferința Internațională 'Formare profesională financiară azi şi mâine'

16 Noiembrie 2017

 

În domeniul serviciilor financiare, anul 2018 va aduce modificări operaÈ›ionale semnificative asupra actorilor din pieÈ›ele financiare, ca urmare a termenului de implementare iminent al unui întreg set de Directive Europene ce sunt pe punctul de a fi transpuse în legislaÈ›ia naÈ›ională (legi, norme, proceduri, raportări).

Printre acestea se numără prevederi precum Directiva privind Intermedierea în Asigurări (IDD- 2016/97/EU), Directiva privind instrumente financiare (MiFID II - 2004/39/EC), prevederile privind protecÈ›ia consumatorului ce a dus la crearea unor reglementări în cazul produselor de asigurare cu componenta investiÈ›ională (PRIIP-Regulation (EU) Nr 1286/2014). De asemenea, Regulamentul general privind protecÅ£ia datelor (GDPR – Regulamentul 2016/679), aplicabil din 25 mai 2018, va avea un impact considerabil în acest domeniu.

În acest context, Institutul de Studii Financiare organizează, pe 16 noiembrie 2017, la hotel JW Marriott Bucharest Grand, începând cu ora 9:30, sala ConstanÈ›a, cea de-a treia ediÈ›ie a ConferinÈ›ei InternaÈ›ionale “Formare profesională financiară azi È™i mâine” - singurul eveniment dedicat instruirii profesioniÈ™tilor care lucrează sau intenÈ›ionează să lucreze în domeniul serviciilor financiare.

Programul include o sesiune de conferință unde reprezentanÈ›i ai instituÈ›iilor de reglementare, asociaÈ›iilor profesionale, companiilor active pe pieÈ›e financiare È™i ai unor institute de formare profesională similare din spaÈ›iul European vor susÈ›ine prezentări, punând accentul pe bune practici în domeniul serviciilor financiare, urmată de 2 paneluri tematice.

Pentru mai multe detalii privind înscrierea sau parteneriate, vă stăm la dispoziÈ›ie - email: evenimente@isfin.ro, persoană de contact Andreea Petrache.

 

Partener exclusiv 

 

 

Cu sprijinul 

 Partener media

 

 

 

 

 

9:00-09:30 – Primirea È™i înregistrarea invitaÈ›ilor

9:30-11:15 – Sesiune plenară

Moderator: Călin Rangu


11:15-11:30 – Pauză de cafea

11:30-13:20 – Sesiune plenară

Moderator: Călin Rangu


13:20-13:30 – Decernare premiu ”Cel mai bun articol” publicat în Revista de Studii Financiare

13:30-14:30 – Prânz

14:30-16:30 – Panel I Noutăți legislative cu impact asupra furnizorilor de servicii financiare în relaÈ›ia cu clienÈ›ii (MiFID II È™i IDD)

Moderator: Adrian Mitroi


14:30-16:30 – Panel II ImplicaÈ›iile aplicării GDPR din mai 2018 asupra companiilor de servicii financiare

Moderator: Cătălin Câmpeanu

Panel organizat cu sprijinul bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ


16:30-17:00 – Concluzii

 

Partener exclusiv 

 

 

Cu sprijinul 

 Partener media

 

 

 

 

 

Leonardo BADEA
Președinte

Autoritatea de Supraveghere Financiară

 Domnul Leonardo Badea este PreÅŸedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară din luna iunie a anului 2017. Cu o experienţă de aproape 20 de ani în domeniul învăţământului universitar economic, domnul Badea a fost prorector al Universităţii Valahia din TârgoviÅŸte ÅŸi decan al Facultăţii de ÅžtiinÅ£e Economice din cadrul aceleaÅŸi instituÅ£ii de învăţământ. A obÅ£inut consecutiv un mandat de senator ÅŸi unul de deputat în Parlamentului României, ocupând poziÅ£iile de Secretar al Comisiei de buget - finanÅ£e, activitate bancară È™i piaţă de capital din Senat ÅŸi de PreÅŸedinte al Comisiei de Buget - FinanÈ›e din Camera DeputaÈ›ilor. Domnul Leonardo Badea este doctor în contabilitate al Academiei de Studii Economice din BucureÅŸti ÅŸi absolvent al Școlii post-doctorale în economie a Academiei Române. Totodată, este membru al European International Business Academy” (EIBA) ÅŸi Membru al Centre D’etudes sur le Développement International et les Mouvements Economiques et Sociaux (CEDIMES). Domnul Badea are o activitate susÅ£inută în consiliile editoriale È™i È™tiinÅ£ifice ale publicaÈ›iilor economice, fiind editor al consiliului È™tiinÅ£ific al ”Journal of Accounting, Finance add Auditing Studies” din Turcia, editor al consiliului È™tiinÅ£ific al ”Valahia Journal of Economics Studies”, CNCSIS B+ ÅŸi membru al consiliului editorial al ”Theorethical and Applied Economics”, CNCSIS B+.

 

Cornel Coca CONSTANTINESCU
Vicepreședinte

Autoritatea de Supraveghere Financiară

 

 Domnul Cornel Coca Constantinescu, VicepreÈ™edinte ASF, a ocupat anterior multiple funcÈ›ii în domeniul financiar, cele mai recente fiind calitatea de VicepreÈ™edinte/Membru al Consiliului de AdministraÈ›ie ROMEXTERRA Bank; Administrator – MKB ROMEXTERRA Broker de Asigurare, MKB Fleet Management SRL; Director General – MKB ROMEXTERRA Leasing IFN SA È™i LEASING DANUBIUS. Doctor în È™tiinÈ›e economice, în domeniul monedă – credit, ASE, BucureÈ™ti; expert contabil, Corpul ExperÈ›ilor Contabili AutorizaÈ›i din România. Multiple specializări în cadrul a numeroase cursuri de profil la: Universitatea George Washington USA, Universitatea Bocconi din Milano, Institutul NaÈ›ional de Tehnici Economice È™i Contabile Paris, Universitatea Reading U.K.  

 

 

 


Attila GYORGY
Secretar de Stat
Ministerul Finanțelor Publice

 Domnul Attila Gyorgy este secretar de stat în cadrul Ministerului FinanÈ›elor Publice din România din aprilie 2014. În prezent este responsabil de coordonarea DirecÈ›iei RelaÈ›ii Financiare InternaÈ›ionale È™i a Autorității de Certificare È™i Plată din cadrul Ministerului. În calitate de coordonator al DirecÈ›iei RelaÈ›ii Financiare InternaÈ›ionale, domnul Gyorgy gestionează relaÈ›ia dintre România È™i diferite instituÈ›ii financiare internaÈ›ionale, cum ar fi Banca Europeană pentru ReconstrucÈ›ie È™i Dezvoltare, Banca Europeană de InvestiÈ›ii, Fondul Monetar InternaÈ›ional È™i Banca Mondială. Domnul Gyorgy este, de asemenea, profesor la Academia de Studii Economice din BucureÈ™ti, unde domeniul său de studiu acoperă finanÈ›ele È™i bugetele locale.

 

 


Sergej SIMONITI
Președinte
ASA Slovenia

 Domnul Sergej Simoniti a absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea din Ljubljana. Prima sa funcÈ›ie a fost de avocat general la o companie de asigurări din Slovenia. In 2002 s-a alăturat companiei de reasigurare SAVA Re, ca responsabil pentru aspectele juridice legate de aranjamentele de reasigurarea È™i mai tarziu ca suport juridic în extinderea grupului SAVA Re în Balcani. În 2011 a fost nominalizat de către Parlamentul sloven ca director al AgenÈ›iei de Supraveghere a Asigurărilor. În această calitate, este È™i membru al consiliului de supraveghere al AEAPO.

 

 

 

 


Jan-Ole WAGNER
Departamenul pentru Protecția Consumatorului
EIOPA

 Domnul Wagner s-a alăturat Departamentului pentru ProtecÈ›ia Consumatorului al Autorității Europene pentru Asigurări È™i Pensii OcupaÈ›ionale (AEAPO) in 2014. El este responsabil pentru activitatea AEAPO privind articolul 30 al IDD È™i articolul 15 È™i 16 al Regulamentului PRIIP. În plus, el îÈ™i aduce aportul la lucrările trans-sectoriale al Comisiei mixte ESA  asupra FinTech, în special în domeniul automatizării consultanÈ›ei financiare. Mai mult, el lucrează la alte subiecte legate de inovaÈ›ia financiară È™i protecÈ›ia consumatorului. Înainte de job lui actual, el a lucrat la departamentul juridic al Autorității de Supraveghere Financiară din Germania (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht). Domnul Wagner are diplomă în Drept de la Universitatea Frankfurt/Main, Germania.

 

 

 


John MADINGER
Președinte
AMLAware

 Domnul John Madinger are o carieră în aplicarea legii de peste 35 de ani ca detectiv criminalist È™i agent sub acoperire la Narcotice. În calitate de martor expert certificat de instanță în spălarea banilor, el este autorul cărÈ›ii ”Spălarea banilor: Ghidul detectivilor criminaliÈ™ti, EdiÈ›ia a treia”(2011). Domnul Madinger a obÈ›inut licenÈ›a în justiÈ›ia penală la Universitatea Indiana È™i diplomă de master în Istorie de la Universitatea din Hawaii. În prezent lucrează la Departamentul de JustiÈ›ie, dezvoltând È™i susÈ›inând programe pentru combatera spălării banilor, È™i în calitate de PreÈ™edinte la AMLAware, LLC, susÈ›ine cursuri de training AML pentru sectoarele de asigurări È™i financiare din toată lumea.

 

 

 

  
Cees WERFF
PreÈ™edinte È™i CEO 
CCN Claims Corporation Network

 Domnul Cees Werff este Director executiv global de asigurări, cu un istoric al strategiei de proiectare È™i execuÈ›ie, a schimbării de conducere care oferă rezultate de top È™i de jos, Cees WERFF a informat recent InterEurope AG printr-o etapă MBO, proiectând o cultură de dezvoltare a afacerilor, extinderea operaÈ›iunilor către regiunea ECE È™i o diversificare a produselor È™i serviciilor. Anterior, el a condus ING Global Network prin dezvoltarea È™i implementarea unei retele strategice ale modelului de business È™i consolidarea filialelor È™i a forÈ›elor de vânzări separate anterior.

 

 

 


Ludo PYIS

Fondator AREOPA
Președinte Atlas Consult

 Domnul Ludo Pyis este PreÈ™edinte la Atlas Consult, un grup de consultanță în management din Europa de Vest, Bulgaria, SUA È™i de asemenea fondatorul AREOPA, un grup de consultanță în management activând la nivelul întregii lumi. El este membru al Management Centre Europe ca reprezentant al facultății È™i membru al Comisiei Europene a ExperÈ›ilor pe Evaluarea Activelor Necorporale (2005) È™i pe Evaluarea IP (Contabilitate si Raportare 2013). Domnul Pyis a obtinut diplomă de master în Psihologie Industrială & OrganizaÈ›ională, Administrarea Afacerilor la Universitatea Liberă din Bruxelles (VUB). Domnul Pyis È™i-a început cariera ca formator de management pentru General Motors.

 

 


Martin WURZENBERGER
Directorul Departamentului Retail Sales & Sales Support CEE
Erste Asset Management

 Domnul Dr. Martin Wurzenberger este Directorul Departamentului Retail Sales & Sales Support în Europa Centrală È™i de Est la Erst Asset Management, compania care administrează activele din cadrul Grupului Erste. Timp de aproape 20 de ani el a activat în domeniul financiar. El s-a alăturat Grupului Erste în 2013 È™i este responsabil pentru vânzările retail a fondurilor de investiÈ›ii în Europa Centrală È™i de Est. Înainte de poziÈ›ia sa actuală, a lucrat în divizia retail din Europa Centrală È™i de Est a Grupului UniCredit în calitate de manager de segment È™i produs È™i ca manager de risc la Bank Austria-Creditanstalt Bank AG.   El deÈ›ine diplomă de master în Economie È™i Management de la Universitatea de ȘtiinÈ›e Aplicate din Viena È™i a obÈ›inut diploma de doctor de la Universitatea de Economie È™i Afaceri din Viena.

 

 

 


Ornela KULLOLLI
Direcția pentru Protecția Consumatorilor

AFSA

Doamna Kullolli s-a alăturat Autorității de Supraveghere Financiară din Albania (AFSA) ca Director al Centrului EducaÈ›ional în 2015. Ea este responsabilă pentru implementarea programelor de formare profesională pentru leaderi È™i profesioniÈ™i pe piaÈ›ele aflate sub supravegherea AFSA È™i este implicată în predare.  Ea conduce în acest moment echipa AFSA din punct de vedere al implementării Strategiei privind creÈ™terea încrederii consumatorilor în pieÈ›e aflate sub supraveghere È™i se ocupă de subiecte privind educaÈ›ia consumatorilor. Înainte de rolul său actual, ea a reprezentat È›ara pentru o organizaÈ›ie non-profit care oferea sprijin tehnic pentru AFSA È™i Banca Centrală a Albaniei în vederea creÈ™terii capacităților interne ale angajaÈ›ilor acestor instituÈ›ii. Doamna Kullolli deÈ›ine o diplomă de licență în finanÈ›e È™i de asemenea este contabil public autorizat din 2012.

 

 

 

Valentin IONESCU
Director al Direcției de Strategie și Stabilitate Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară

 Domnul Valentin Ionescu este Director al DirecÈ›iei de Strategie È™i Stabilitate Financiară din cadrul ASF, domnul Ionescu a activat timp de 20 de ani în domeniul investiÈ›iilor ÅŸi al supravegherii financiare. A ocupat în cadrul ASF poziÈ›ia de Director delegat al DirecÈ›iei de Strategie È™i Stabilitate Financiară (ianuarie 2015 – septembrie 2015) ÅŸi de Director al DirecÈ›iei de Supraveghere Integrată (2013 – 2014).  Activitatea profesională mai include poziÈ›ii precum cea de Director General al Bursei de Valori BucureÈ™ti (2010 – 2011),  de Membru în CA la Sibex, SIF Moldova (2012 – 2013) si de PreÈ™edinte CA al Depozitarului Central (2010 – 2011), dar È™i experienţă internaÅ£ională – Euro Invest Bank Gmbh Austria (Head of Sales, 2009 - 2010) ÅŸi Wood&Co Cehia (Senior Sales Trader, 2007 – 2009). Domnul Valentin Ionescu a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de ComerÈ›, are un MBA È™i un Certificat în FinanÈ›e de la George Town University US.

 

 

 

 


George DINCÄ‚
Director General
Registru Auto Român

 Domnul George Dincă este Director General al Registrului Auto Român din 2012. În calitate de Director General al RAR, domnul Dincă organizează È™i conduce desfășurarea în ansamblu a activităţii curente a Regiei, acesta conducând instituÈ›ia în sensul îndeplinirii obiectivelor È™i indicatorilor de performanță potrivit contractului de mandat. Totodată, îndrumă ÅŸi coordonează modul în care sunt aduse la îndeplinire sarcinile trasate de conducere în domeniul prognozei, dezvoltării activităţilor ÅŸi perfecÅ£ionării Regiei. Prin adaptarea È™i îmbunătățirea continuă a procedurilor de lucru È™i prin înfiinÈ›area mai multor structuri de control, domnul Dincă asigură permanent creÈ™terea calității serviciilor RAR. Este absolvent al Universității Politehnice din BucureÈ™ti (Facultatea de Transporturi), fiind inginer diplomat în domeniul autovehiculelor rutiere. A obÈ›inut diplomă de master în domeniul Ingineriei Electronice È™i telecomunicaÈ›ii, specializarea ”Sisteme inteligente pentru transporturi”.

 

 

 


Alexandru CIUNCAN
Membru al IRSG, EIOPA &
Managing Partner XPRIMM

 Domnul Alexandru CIUNCAN are o experiență de peste 15 ani în domeniul asigurărilor È™i pensiilor private în Europa Centrală È™i de Est, cu expertiză în zona de reglementare, market conduct, protecÈ›ia consumatorului si jurnalism financiar. Este membru al IRSG si al OPSG, cele doua grupuri de Stakeholderi din cadrul EIOPA-Autoritatea Europeana de Supraveghere in Asigurari si Pensii Ocupationale. În acelaÈ™i timp, Alexandru este Secretar General al APPA-AsociaÈ›ia Pentru Promovarea Asigurărilor – ONG-ul care a dezvoltat primele campanii naÈ›ionale de informare si educare a consumatorilor - È™i totodata Managing Partner al XPRIMM, o companie romaneasca de media  specializată in industria de asigurări din CEE si SEE.

 

 

Bogdan ANDRIESCU
Președinte
UNSICAR

 Domnul Bogdan Andriescu a început să activeze în piaÅ£a de asigurări în anul 1990, la ADAS, în cadrul DirecÈ›iei de OperaÈ›iuni cu Străinătatea. A lucrat ulterior la Astra Asigurări, Generali România, AIG România ÅŸi la  St. Paul Fire and Marine (Travelers), Minnesota, SUA. Începând din anul 1995 activează în piaÅ£a de brokeraj de asigurare, în prezent fiind acÅ£ionar al companiei Risk Control Insurance Broker. Este preÅŸedinte al Uniunii NaÈ›ionale a Societăților de Intermediere È™i Consultanță în Asigurări (UNSICAR) începând din anul 2001 ÅŸi a participat la înfiinÅ£area BAAR (Biroul Asigurătorilor Auto din România), UNSAR (Uniunea NaÈ›ională a Societăților de Asigurări din România), UNSICAR È™i POOL-ul Nuclear.

 

 


Sorana MANTHO
Director General
UNSAR

 Doamna Sorana MANTHO, Director General UNSAR, este un executiv cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniul juridic ÅŸi public & corporate affairs. De-a lungul carierei sale a făcut parte din echipe de management la nivel local È™i regional în companii multinaÈ›ionale din telecomunicaÈ›ii, industria grea È™i în industria tutunului. Din acest an a acceptat provocarea UNSAR, de a conduce AsociaÈ›ia din poziÈ›ia de Director General.

 

 


Viorel VASILE
Presedinte PRBAR

CEO Safety Broker

 Domnul Viorel Vasile are o experienta de peste 19 ani în domeniul asigurărilor. Timp de 7 ani a ocupat poziÈ›ia de Director General al companiei Forum Asigurări. În anul 2005 pune bazele companiei Safety Broker de Asigurări, astăzi lider al pietei de brokeraj din România, al cărei CEO este de peste 12 ani. Din anul 2017 este Membru Fondator È™i PreÈ™edinte al primului Patronat al Brokerilor de Asigurare Reasigurare din România (PRBAR). A absolvit în 1999, în cadrul Academiei de Studii Economice facultatea de FinanÈ›e, Asigurări, Bănci È™i Burse de Valori, specializarea FinanÈ›e - Asigurări.

 

 

Ștefan PRIGOREANU
Vice Președinte PRBAR

CEO Millenium Insurance Broker SA

 Domnul È˜tefan Prigoreanu are o experiență de 21 de ani în industria asigurărilor din România,  in acest moment este CEO al companiei Millenium Insurance Broker SA. Este unul dintre puÈ›inii specialiÈ™ti din asigurari cu back-ground È™i experiență relevantă atât în reglementarea È™i suprevegherea sistemului de pensii private, dar È™i în lumea artelor marÈ›iale, unde È™i-a È™lefuit perseverenÈ›a timp de peste 25 ani. În calitate de lector È™i conducător al formatorilor al unui furnizor important de pregatire profesională, dar È™i ca VicepreÈ™edinte al Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare, este implicat È™i la curent cu toate cerinÈ›ele legale specifice È™i cu toate modificările aduse de legislaÈ›ia Europeană.

 

 

Adrian CODIRLAȘU
Președinte CFA Society Romania

 Domnul Adrian CodirlaÈ™u, CFA, PhD deÅ£ine certificarea CFA din anul 2006 ÅŸi titlul de Doctor în Economie cu specializarea în finanÅ£e internaÅ£ionale. Adrian are o experienţă de 6 ani ca Director al Departamentului Market Risk È™i Operational Risk în cadrul Unicredit Bank È™i de cinci ani ca Senior Options Dealer în cadrul ING Bank ÅŸi este Profesor asociat al Åžcolii Doctorale de FinanÅ£e Bănci – DOFIN, în cadrul cărora predă materii precum instrumente derivate ÅŸi managementul riscului. În ultimii 10 ani Adrian a fost membru al Comitetului Director al CFA România ÅŸi în perioada 2009 – 2011 a fost PreÅŸedintele acestei asociaÅ£ii. Din decembrie 2015 Adrian este din nou PreÈ™edintele CFA Romania. Între 2011-2013 Adrian a fost preÅŸedintele AsociaÅ£iei AnaliÅŸtilor Financiari-Bancari din România. Adrian a ocupat poziÅ£ia de economist senior în cadrul departamentul de cercetare din cadrul Băncii NaÅ£ionale a României pentru mai mult de 5 ani.

 

 


Alexandra SMEDOIU
Membru în Consiliul de AdministraÈ›ie
CFA Society România

 Doamna Alexandra Smedoiu este Director de consultanţă fiscală la PricewaterhouseCoopers ÅŸi are o experienţă de peste 12 ani în fiscalitate. Alexandra este membră în Consiliul de AdministraÅ£ie al CFA Society România, o organizaÅ£ie non-profit care reuneÅŸte profesioniÅŸti de top din domeniul financiar din România. Alexandra este licenÅ£iată Chartered Financial Analyst, este membră a ACCA, deÅ£inând Diploma în Raportare Financiară InternaÅ£ională. De asemenea, Alexandra este consultant fiscal conform legii ÅŸi membră a Camerei ConsultanÅ£ilor Fiscali, precum ÅŸi membră a Chartered Institute of Taxation, deÅ£inând Diploma în Fiscalitate InternaÅ£ională Avansată. Alexandra este licenÅ£iată în RelaÅ£ii Economice InternaÅ£ionale, în cadrul Academiei de Studii Economice BucureÅŸti ÅŸi deÅ£ine un Master în Managementul Proiectelor InternaÅ£ionale.

 

 

 

 

Flavius FLOREA
Avocat senior

bpv Grigorescu Stefanică

 Domnul Flavius Florea este avocat senior în echipa noastră TMT (tehnologie, media È™i telecomunicaÈ›ii), care se ocupă atât de consultanță, cât È™i de litigii legate de sectorul TMT. Este primul avocat dintr-o firmă avocaÈ›i independentă din România È™i singurul avocat din primele 3 firme de avocatură cu experiență în domeniul tehnologiei, mass-media È™i telecomunicaÈ›iilor TMT care a obÈ›inut acreditarea oficială internaÈ›ională CIPP / E (Certified Privacy Privacy Professional / Europe). A fost implicat în consilierea unora dintre cele mai mari nume din industrie, printre care Google È™i Siemens. Are experiență în oferirea de consultanță juridică referitoare la protecÈ›ia datelor (GDPR), proprietate intelectuală, publicitate È™i diverse probleme IT È™i din domeniul tehnologiei.

 

 

 

Radu ZMARANDA
Avocat colaborator

bpv Grigorescu Stefanică

 

 Domnul Radu Zmaranda s-a alăturat echipei noastre în martie 2017. El face parte din departamentul de TMT, oferind consultanță în aspecte legate de sectorul IT, media ÅŸi telecomunicaÈ›ii ÅŸi în prezent cu privire la conformarea cu GDPR. Alte domenii de interes sunt guvernanÈ›a corporativă, dreptul comercial ÅŸi dreptul de proprietate intelectuală. Acesta a urmat un Master în cadrul Universității Erasmus din Rotterdam, dobândind cunoÈ™tinÈ›e teoretice aprofundate în domeniul dreptului comercial, precum ÅŸi cel al dreptului proprietății intelectuale. Radu oferă consultanță în Română ÅŸi Engleză.

 

 

 

Irinuca VÄ‚DUVA
Manager General
ECDL Romania

Irinuca Văduva s-a alăturat în 2006 echipei ECDL ROMANIA, având astăzi o experienţă de peste 10 ani în promovarea ÅŸi coordonarea programelor naÅ£ionale de dezvoltare a competenÅ£elor digitale, care permit indivizilor ÅŸi organizaÅ£iilor să evalueze, să dezvolte ÅŸi să certifice competenÅ£e de utilizare a computerelor ÅŸi a altor instrumente digitale, pe baza standardului recunoscut global, ECDL/ ICDL. Irinuca este absolventă a Academiei de Studii Economice din BucureÅŸti, cu un Master în Management ÅŸi Marketing InternaÅ£ional.

 

 

 


Ciprian LÄ‚DUNCÄ‚
CFO È™i CSR Executive Metropolitan Life                               

 Domnul Ciprian Lăduncă are o experiență de peste 20 de ani în domeniul financiar È™i cunoÈ™tinÈ›e solide în guvernanÈ›a corporativă ÅŸi este în prezent CFO È™i CSR Executive în cadrul Metropolitan Life. Membru activ al Consiliului de AdministraÈ›ie United Way România, Ciprian Lăduncă se remarcă în mod constant prin investiÈ›iile majore pentru care militează (peste 1 milion de dolari, în 2015 È™i 2016), în programe de CSR, cu rezultate în implementarea È™i facilitarea acestora. Împreună cu echipa sa, a realizat peste 15 proiecte de responsabilitate socială corporativă, cu 5 ONG-uri diferite. Peste 200 de voluntari, mii de ore dedicate activităților, peste 5.000 de beneficiari – acestea sunt doar câteva dintre rezultatele efortului depus, rezultate ce au fost recunoscute de către actori importanÈ›i precum The Association for Community Relations, Forbes, AmCham, ASF, United Way, Xprimm Media È™i CSR Media. La baza acestor rezultate se află competenÈ›ele sale cheie precum nivelul înalt de profesionalism, etică, guvernanță, capacitate de control È™i gestionare a riscurilor, raportare corporativă, abilități de management, strategie È™i inovare, leadership, audit, menÈ›inerea unei legături active È™i stabile cu stakeholderii.

 

 

Ion STANCU
Director general
Institutul de Studii Financiare


 Domnul Ion STANCU este profesor universitar, Departamentul FinanÅ£e, Academia de Studii Economice din BucureÅŸti, director masterat “Management financiar ÅŸi investiÅ£ii” ÅŸi conducător de doctorat cu expertiză în domeniile Analiza ÅŸi planificarea financiară, Evaluarea ÅŸi finanÅ£area proiectelor de investiÅ£ii, PieÅ£ele de capital si gestiunea portofoliului. Recomandă spre consultare, în acest sens, lucrările “FINANÅ¢E. PieÅ£e financiare ÅŸi gestiunea portofoliului. InvestiÅ£ii directe ÅŸi finanÅ£area lor. Analiza ÅŸi gestiunea financiară a întreprinderii”(2007), “FinanÅ£e corporative cu Excel” (2012), precum ÅŸi „Finante Corporative, vol. I, Analiza ÅŸi planificarea financiară a întreprinderilor” (2015). Are o bogată experienţă în reforma programelor de învăţământ superior financiar (licenţă, masterat, doctorat) ÅŸi în cooperarea universitară internaÅ£ională ca decan al facultăţii de FinanÅ£e, Asigurări, Bănci ÅŸi Burse de Valori (1993-2004) È™i ca prorector al Academiei de Studii Economice (2004-2016). Ca director ÅŸi membru în proiecte de cercetare a analizat impactul arieratelor, crimei financiare, protecÅ£iei mediului, dezvoltării durabile, responsabilităţii sociale etc. asupra performanÅ£ei companiilor ÅŸi creÅŸterii economice. Din anul 2003 activează ca administrator SIF Banat-CriÅŸana ÅŸi la Banca Românească. Din 1993 este membru CECCAR ÅŸi din 2000 este membru CAFR.

 

 

 

Călin RANGU
Președinte

Institutul de Studii Financiare

 Domnul Călin Rangu este dublu licenÈ›iat în economie È™i inginerie, doctor în reÈ›ele neuronale aplicate în procesarea seriilor financiare, absolvent MBA în domeniul financiar-bancar, lector universitar la Universitatea Financiar - bancară, la Universitatea NaÈ›ională de Studii Politice È™i AdministraÈ›ie, MBA Lector pentru City University din Seattle. A publicat peste 100 de articole, È™i două cărÈ›i, fiind organizator sau vorbitor la conferinÈ›e româneÈ™ti majore legate de protecÈ›ia consumatorilor, soluÈ›ionarea alternativă a litigiilor, sectorul financiar-bancar, IT, managementul riscului operaÈ›ional, sau management È™i procese. Ocupă în prezent poziÅ£ia de director la DirecÈ›ia pentru ProtecÈ›ia Consumatorilor din cadrul ASF, fost director adjunct al DirecÈ›iei de supraveghere integrată a ASF. Are o vastă experiență în management, sistem financiar-bancar, riscuri operaÈ›ionale, servicii IT È™i financiare, produse È™i tehnologii, marketing. El are experienţă de peste 13 ani ca director / CIO în Banca NaÈ›ională a României È™i Raiffeisen Bank, fiind director general al filialei româneÈ™ti a Raiffeisen Informatik Austria Group.

 

 

 

Partener exclusiv 

 

 

Cu sprijinul 

 Partener media

 

 

 

 

 

Noua platformă pentru examinări online


Vă rugăm să accesaÈ›i Platforma on-line aici È™i să urmaÈ›i paÈ™ii menÈ›ionaÈ›i în Ghidul candidatului sau Ghidul angajatorului/furnizorului

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune


Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu respectarea cerințelor privind pregătirea profesională....Click aici pentru detalii >

ANUNÈš PRIVIND ÃŽNSCRIEREA LA EXAMENE ORGANIZATE LA SALÄ‚

ANUNÈš PRIVIND ÎNSCRIEREA LA EXAMENE ORGANIZATE LA SALÄ‚   Vă informăm că, pentru a asigura posibilitat...vezi tot

Revista de Studii Financiare

IMPORTANT-CREDITE ANUALE DISTRIBUITORI DE ASIGURĂRI ȘI/SAU REASIGURĂRI

În vederea simplificării procesului de validare È™i alocare a creditelor anuale de pregătire profesională conti...vezi tot

Tact

Examinare online - Extinderea perioadei

ANUNT IMPORTANT   Institutul de Studii Financiare va informeaza ca examenele online pentru pregatirea continua a ...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE

  Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE (ReÈ›eaua InternaÈ›ională pentru EducaÈ...vezi tot

Ectranz

Principalele declarații la conferința "Asigurările auto și siguranța în trafic în era digitală"

     Cea de-a doua editie a  Conferintei nationale  organizate de   Biroul Asigura...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și